مصاحبه با مداحان و شاعران اهلبیت علیهما السلام و زندگی نامه و اخبار مربوط به آنها و نشر مسائل دینی

هرچه که در مورد مداحان و شاعران و مسائل دینی میخواهید بدانید - در مورد مداحان ، شاعران ،سخنرانان ، هیئات و مسائل مربوط به دین و تشیع

مصاحبه با مداحان و شاعران اهلبیت علیهما السلام و زندگی نامه و اخبار مربوط به آنها و نشر مسائل دینی

هرچه که در مورد مداحان و شاعران و مسائل دینی میخواهید بدانید - در مورد مداحان ، شاعران ،سخنرانان ، هیئات و مسائل مربوط به دین و تشیع

گناهانی که مانع قبولی روزه است

حضرت فاطمه(س) درباره آداب روزه‏‌داری می‏‌فرماید: «مما یصنع الصائم بصیامه اذا لم یصن لسانه و سمعه و بصره و جوارحه»؛ روزه‌دارى که زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نکرده، روزه‌اش به چه کارش خواهد آمد.

 

  روزه‌داری شرایطی دارد که برخی از آن شرایط مربوط به صحت روزه است، وقتی این شرایط مراعات شود، روزه صحیح است، زیرا شخص به وظیفه خودش عمل کرده و فردای قیامت هم مؤاخذه نمی‌شود، اما برخی شرایط مربوط به قبولی روزه باید یکسری شرایط دیگر هم رعایت شود.

انسان با نیت روزه‌داری و به قصد قربت از کارهایی که روزه را باطل می‌کند از سحر تا مغرب پرهیز ‌کند، اما شرایط قبولی یک شرایط دیگری علاوه بر اینها است، یعنی روزه باید صحیح باشد و یکسری امور هم باید مراعات شود تا این روزه پذیرفته شود و روزه‌دار نمره بگیرد و به درجاتش افزوده شود.

با این وجود انجام برخی گناهان مانع قبولی روزه است، حضرت فاطمه(س) درباره آداب روزه‏داری می‏فرماید: «مما یصنع الصائم بصیامه اذا لم یصن لسانه و سمعه و بصره و جوارحه»؛ روزه‌دارى که زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نکرده، روزه‌اش به چه کارش خواهد آمد.

پیامبر خاتم(ص) درباره اثرات گناه در عدم قبولی روزه این چنین می‌فرماید: «خمس خصال یفطرن الصائم وینقضن الوضوء الکذب والغیبة والنمیمة والنظر بشهوة والیمین الکاذبة»؛ پنج صفت است که روزه را باطل و وضو را می‏شکند، دروغ و غیبت و سخن‌چینی و نظر شهوت‌انگیز و قسم دروغ.

ثامن‌الحجج امام علی بن موسی‌الرضا(ع) با اشاره به نقش غیبت در مانع قبولی روزه می‌فرماید: «اجتنبوا الغیبة غیبة المؤمن، و احذروا النمیمة، فانهما یفطران الصائم و لا غیبة الفاجر و شارب الخمر و اللاعب بالشطرنج و القمار»؛ از غیبت مؤمن اجتناب کنید و از نمامی بپرهیزید، به راستی که غیبت و نمامی روزه صائم را باطل می‌کند، ولی از فاجر و شارب الخمر و شطرنج‌‏باز و قمارباز غیبتی نیست. (آنان از خود هتک حرمت کرده‌اند و آبرو از خویش برده‌‏اند)

بنابراین روزه یک مسمای واقعی از حفظ شکم از کل خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها و مبطلات دیگر و خلاصه‏‌ای از اجتناب از گناهان و معصیت ‏خداوند است، زیرا روزه‌‏دار بدون پرهیز از تمامی محرمات روزه واقعی را در خویش تحقق نبخشیده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.