مصاحبه با مداحان و شاعران اهلبیت علیهما السلام و زندگی نامه و اخبار مربوط به آنها و نشر مسائل دینی

هرچه که در مورد مداحان و شاعران و مسائل دینی میخواهید بدانید - در مورد مداحان ، شاعران ،سخنرانان ، هیئات و مسائل مربوط به دین و تشیع

مصاحبه با مداحان و شاعران اهلبیت علیهما السلام و زندگی نامه و اخبار مربوط به آنها و نشر مسائل دینی

هرچه که در مورد مداحان و شاعران و مسائل دینی میخواهید بدانید - در مورد مداحان ، شاعران ،سخنرانان ، هیئات و مسائل مربوط به دین و تشیع

حجت الاسلام خوشنما: اگر مومنی را بی آبرو کردی در قیامت باید جواب بدهی

در روایت هست که پیغمبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند: هر مومنی که پرده دری بکند و حرمت برادر مومنش را از بین ببرد، خداوند سبحان آنقدر به او عمر می دهد تا بی آبرو بشود و از این دنیا برود.

 

 

* یکی از تکالیفی که در روایت داریم، حقی است که مؤمن بر ذمه برادر مومنش دارد، در روایت دارد که مومن باید به عهدی که با دیگران دارد پایبند باشد، وفای به عهد داشته باشد، خلف وعده با دیگران نکند، خیلی بد است که شخص اهل خلف وعده باشد. متاسفانه امروز در خیلی از صنوف همینطور است، که وعده می دهند و خلف وعده می کنند.

* پیغمبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند: اگر مومن به مومن دیگری وعده بدهد، و خلف وعده بکند، مدیون می شود و دین بر گردنش می ماند. حالا چه می خواهد شیخ خوشنما باشد و وعده کند و نیاید، چه می خواهد فلان کاسب باشد. یا نه انسان به خانواده اش خدمت بکند، برائتی نیست مگر اینکه آن را ادا کند، یا از طرف حلالیت بطلبد و بگذرد و الا قیامت گیر است.

* ما در تاریخ داشتیم مواردی که وعده دادند و تا پای جانشان ایستادند.

* یکی از شاگردانش استاد ملا زین العابدین که تمام علوم را از او فراگرفته بود، از جمله علوم معقول، منقول، علوم غریبه، نقل می کند که: وقتی می خواستم از گلپایگان خارج بشوم، این استاد بزرگوار ما تا دم دروازه گلپایگان آمد به بدرقه من، وقتی می خواست از من جدا بشود گفت: نور چشم من، مطلبی در سینه ندارم، مگر به تو منتقل کرده ام، داری می روی و چند نصیحت به تو بکنم و سه نصیحت کرد: یک این که با ظلمه رفاقت نکن، ما چرا با فامیل های شرور رفاقت بکنیم، آدم هایی که جوان دارند حواسشان جمع باشد که با هر کسی نمی توانند رفاقت بکنند، جوان تجزیه و تحلیل ندارد، دوم لقمه ظلمه را هم نخور، نان هر کسی را نخور، سوم ضامن ظلمه نشو. ضمانتشان را هم به عهده نگیر.

* یکی دیگر از حقوق مسلّم مومن بر برادر مومنش این است که در روایت داریم «یستر عورته» مومن باید عیب پوش برادر مومنش باشد، عیوب برادر مومن را برملا نکن، اگر مومنی را ما بی آبرو کردیم و سری از اسرار او را فاش کردیم، بدانیم در قیامت ضامن او هستیم.

* بحث عیب پوشی یک بحث فقط صرفا اخلاقی نیست، بحث شرعی و فقهی است که ضمان بر گردن انسان می آید، اول هم انسان از خانه و زندگی خودش شروع کند.

* در روایت هست که پیغمبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند: هر مومنی که پرده دری بکند و حرمت برادر مومنش را از بین ببرد، خداوند سبحان آنقدر به او عمر می دهد تا بی آبرو بشود و از این دنیا برود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.